Februari 2023

12 februari 2023

In het Schrieverswold is ook in februari weer flink gesnoeid aan de bramen. De enorme struik aan de zijkant van de tuin is eind vorig jaar al 3 meter aan de ene kant ingekort, nu is ook aan de andere kant 3 meter aan bramen verwijderd waardoor je nu om de bramenstruik heen kan lopen.

Door het snoeiwerk is er nu weer +/- 100 a 120 vierkante meter tuin begaanbaar gemaakt. Het idee is om aan de zijde van de buren een strook van groenblijvende struiken te planten. De nieuwe planten worden binnenkort besteld, we gaan verschillende soorten Laurier aanplanten, Red Robin en nog Liguster als bosplantsoen. Al deze planten zijn groenblijvend in de winter waardoor er over 5 tot 7 jaar een mooie groene halfopen haag zou moeten staan.

We gaan de planten eind maart in de grond zetten, ook zullen we hier en daar in de tuin nog een aantal groenblijvers zetten zodat het in de winter minder kaal is in het Schrieverswold.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Er stonden al wat coniferen in potten op de veranda, een aantal daarvan hebben we in de tuin geplant achter de vuurplaats. Het is nog onzeker hoe goed of slecht de coniferen zullen groeien in de groningse kleigrond. De volgende keer zullen we de rest van de coniferen aanplanten en deze aanplant dient als test zodat we kunnen bepalen of nog meer coniferen aanplanten een goed idee is met deze grondsoort.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Jeugdsentiment

Eindelijk hebben Ronald en Sven de Peklandvlag gehesen bij het nieuw ontgonnen stuk tuin achter in het Schrieverswold. Pekland is een klein eilandje in het Rottemerengebied bij Rotterdam, de plaats waar Ronald en Sven zijn opgegroeid. In de zomer van 1990 zijn Ronald, Sven, Mark en nog een aantal andere vrienden met een zeilbootje op “vakantie” gegaan, ze zijn niet heel ver gekomen want na de Rottemeren werd de doorgang geblokkeerd door de A12. Uiteindelijk hebben ze aangelegd op het kleine eilandje Pekland en daar hebben ze 5 dagen gekampeerd.

Een fijne jeugdherinnering, dit jeugdsentiment kwam terug op het vrijgezellenfeest van Ronald waarvoor Mark en Sven een Peklandvlag hadden gemaakt, deze wappert nu voortaan in het Schrieverswold, aan de rand van het Tiny Forest.

Holwortel
Holwortel

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Februari 2023