Een nieuw Tiny Forest in Warffum

11 maart 2023

Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) heeft samen met de kinderen van OBS F.H. Jansenius de Vries en CBS De Rank een nieuw Tiny Forest aangeplant in Warffum.

Op 9 maart 2023 is bij het kindcentrum in Warffum (Groningen) het Tiny Forest aangeplant, het nieuwe minibos is gesponsored door Volker Wessels. Het IVN Noord heeft de aanplant gecoördineerd en er is een bos van +/- 200 vierkante meter aangeplant. Voor de aanplant is natuurlijk de plantmethode toegepast zoals beschreven in het IVN handboek Tiny Forest. Lees meer over het project op de website van het IVN.

In het nieuwe bos zijn inheemse bomen en struiken als bosplantsoen geplant, er staan nu bomen zoals elzen, essen, eiken en wilgen.  Door het planten van inheemse plantensoorten kunnen de bomen en struiken elkaar goed ondersteunen in de groei. Het wortelgestel van het Tiny Forest zal zich goed ontwikkelen door de mulchlaag die de eerste jaren voor bescherming tegen kou en droogte zorgt. Op de pagina van EarthWatch kan je meer lezen over de aanplant van het Tiny Forest in Warffum.

Een nieuw Tiny Forest in Warffum

IVN Tiny Forests

Het eerste Tiny Forest in Nederland is in 2015 aangeplant in het Darwinpark in Zaandam. Het Tiny Forest project is inmiddels een succes door heel Nederland. Er is een recent artikel in het Noord Hollands Dagblad verschenen met een filmpje waarin goed zichtbaar is hoe het eerste Tiny Forest in Nederland is gegroeid.

Het particuliere Tiny Forest Schrieverswold is aangeplant in november 2019, via het IVN hebben de particuliere bosbouwers een cursus gevolgd en met de informatie uit de IVN cursus zijn inmiddels vele minibossen ontwikkeld.

Bekijk onderstaande filmpjes en zie de ontwikkeling van het Tiny Forest Schrieverswold. Wij hopen dat de kinderen in Warffum ook veel gaan genieten van de nieuwe natuur die wordt aangetrokken door het Tiny Forest bij het kindcentrum.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Een nieuw Tiny Forest in Warffum