Een eerste teken van leven!

16 februari 2020

Vandaag hebben we het eerste teken van leven gezien in ons minibos. De planten hebben knoppen die door het warme weer al begin februari open gaan. Door de bijzonder zachte winter tot nu toe zal het privébos vroeger “ontwaken”. 

De afgelopen periode hebben we het terrein rondom het bos verder afgemaakt. We hebben rondom de grote plantvakken houtstammen gelegd en met houtsnippers paden aangelegd. In de bomen van de boomgaard en in de voortuin hebben we een tiental vogelhuisjes opgehangen. Ook bijzondere huisjes zoals voor de specht en de boomkruiper.

Dit jaar doen we ook nog een vogeltelling, helaas is het niet gelukt om dat eind januari te doen. Door de vogeltelling ieder jaar tweemaal te doen zijn wij benieuwd of wij na een aantal jaren een toename in het aantal vogels en vogelsoorten gaan zien.

Het is toch best wel veel wachten zo’n Tiny Forest, maar je wordt dan ook wel beloond met prachtige natuur.

Door de milde winter van 2019/2020 tot nu toe verwachten wij dat het bos al snel gaat groeien. Hopelijk komt er geen zware sneeuw of stevige vorst meer. Geniet met ons mee van de eerste knopjes…

Ronald Zötsch & Sven Schriever

Teken van leven in het Schrieverswold Minibos | Winter 2020

Ons Tiny Forest heeft de eerste voorjaarsstormen Ciara, Dennis en Ellen overleefd. In maart zullen we hopelijk de eerste bladeren aan de planten kunnen fotograferen. Ook gaan we weer mulchen zodat de mulchlaag ongeveer 15 cm dik blijft. We hebben nog twintig strobalen over dus dat komt dit jaar nog niet eens op.

Tot en met maart zullen er nog meer Tiny Forests aangeplant worden door particulieren. Er waren 19 cursisten bij de cursus Tiny Forest plantmethode in september 2019 en die hebben al meer dan 5 nieuwe minibossen aangeplant. Volg de ontwikkeling van de Tiny Forests in Nederland via de website van het IVN.

Op onze website hebben we foto’s en films geplaatst van de voorbereidingen tot de eerste groei van ons minibos. Bekijk meer beelden van het Schrieverswold.

Teken van leven | Tiny Forest | Schrieverswold | Eerste knoppen

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Een eerste teken van leven!