Wandelpaden maaien

23 mei 2021

Het minibos in het Schrieverswold heeft in de afgelopen weken veel water en een beetje zon gehad. De tuin en het Tiny Forest zijn prachtig groen en de planten genieten zichtbaar van al het vocht. Wandelpaden maaien was deze keer een aardig deel van het tuinonderhoud.

Om de tuin begaanbaar te houden en ook om te zorgen dat er een beetje orde in de chaos komt hebben we wandelpaden gemaaid in het hoge gras. De paden meanderen door de tuin en je kan nu makkelijk (en droog) bij alle mooie plekjes komen. Rondom het Tiny Forest hebben we ook de paden gemaaid, in het minibos hebben we een paar planten gesteund met een stok zodat de planten niet dwars over de paden groeien.

Holwortel

Bij de parkeerplaats in nog een kamperfolie geplant, die mag tegen de schutting aan gaan groeien. Bij de heuvel naast het Tiny Forest is een rozenboog gemaakt met wilgentakken, de rozen klimmen hier al tegen op. Aan de andere kant van de boog hebben we ook een kamperfolie geplaatst, die kan tot wel 4 meter over de boog gaan groeien.

Holwortel

Tuinonderhoud en extra planten in 2021

In 2021 is er veel gesnoeid, met name bramenstruiken zijn verwijderd. Verder is er gras gemaaid en zijn er nieuwe planten geplant bij de parkeerplaats. In de tuin zijn ook nog diverse bomen geplant, die bomen zijn niet gekocht maar kwamen op verschillende plaatsen in de tuin omhoog. Zo zijn er kersenboompjes, esdoorns, en elzen aangeplant. Ook zijn er wilgenbomen geplant, die zijn gestekt van bomen in het Schrieverswold. De schietwilg is gestekt en ook een aantal boswilgen.

Aan de zijkant van de tuin is een pad gemaakt en naast dit pad zijn diverse bomensoorten geplant, over 5 tot 10 jaar zal het bomenlaantje zijn echte vorm tonen.

Het ‘wandelpaden maaien’ zal ieder jaar terugkerend onderhoud zijn, maar het maaien en creëren van de paden is op zich best ontspannend dus dat is dan ook niet zo heel erg.

Holwortel

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Wandelpaden maaien