Zomer 2022

20 augustus 2022

De zomer van 2022 was prachtig en heeft het Tiny Forest weer veel goeds gebracht. Het minibos is flink gegroeid en de bomen en struiken staan vol in het blad. Met name de elzen en de populieren zijn al enorm hoog maar ook de boomstruiken, zoals de gelderse roos en vlier beginnen nu een goed formaat te krijgen.

Het veld voor het huis is helemaal gemaaid en de bomen die eerder zijn aangeplant zijn nu weer goed zichtbaar. Het maaien gaat nu ook een stuk beter omdat er een zitmaaier is waarmee het maaien sneller en makkelijker gaat.

Wat ook opvalt is dat de akkerwinde minder woekert in het minibos, de bomen en struiken zijn groter en dichter begroeid dan de vorige jaren waardoor de akkerwinde minder kans krijgt om alle bomen te bedekken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Nog meer tuin

Helemaal achter in de tuin, achter het Tiny Forest heeft Sven al eerder een heel stuk tuin kaal gemaaid en hierdoor is er weer 40 a 60 vierkante meter tuin bij gekomen. Het nieuwe stuk ligt wat lager dan de rest van de tuin en grenst aan de sloot. Er is een mooi nieuw stuk tuin ontstaan waar je uit de wind in de zon kan zitten, je bent ook helemaal omringt door het groen van het Tiny Forest en de rest van de tuin.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Brandnetels en bramen

Het onkruid blijft ook gewoon doorgroeien in het Schrieverswold. Het stikstofgehalte in de grond is waarschijnlijk behoorlijk hoog want ook de brandnetels groeien erg goed in de tuin. Regelmatig halen we brandnetels weg en snoeien we ook nieuwe bramen weg die spontaan op allerlei plekken in de tuin weer naar boven komen.

Het onderhoud van de bramen is een doorgaand proces, we hopen dat we over een aantal jaar de strijd hebben gewonnen.

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Zomer 2022