window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('set', 'allow_google_signals', false); gtag('set', 'allow_ad_personalization_signals', false ); gtag('config', 'G-9KMQ9E6BXV', { 'anonymize_ip': true, 'forceSSL': true });
FAQ items aan het laden...

Bosnieuws: Grondverbetering

Voordat het minibos in het Schrieverswold aangelegd kon worden moest er eerst grondverbetering toegepast worden. Met een graafmachine is ongeveer 250 kubieke meter grond bewerkt.

De grond is afgegraven tot 1 meter diepte, aan de grond is gehakseld tarwestro toegevoegd en een beetje compost. Dit is gedaan om de verdichtte grond geschikt te maken voor de plantenwortels.

Vanwege de klei als grondsoort op het terrein was het niet nodig om veel voedingsstoffen toe te voegen aan de grond. Het gehakselde stro zorgt ook voor een luchtigere grond. Het bewerken en het toevoegen van materialen aan de grond is onderdeel van de Tiny Forest plantmethode van het IVN.

In het Schrieverswold is één officieël Tiny Forest aangeplant, de oppervlakte hiervan is +/-185 vierkante meter. Naast dit plantvak zijn er nog drie andere plantvakken aangelegd, die vakken zijn 30 a 40 vierkante meter groot. In alle plantvakken is de grond bewerkt en verrijkt.

2019 31 dec

Bospaden maken

2020-03-02T19:46:31+01:0031 december 2019|Categorieën: Bosbeheer, Minibos|Tags: |

Nu de planten in de grond staan en het wachten is op de groei en bloei zijn we verder gegaan met de aanleg van de bospaden. We hebben een dikke laag houtsnippers aangebracht op alle paden rondom de plantvakken. Houtsnippers zijn een goede bodembedekker tegen onkruid en ze [...]

Ga naar de bovenkant