Lente 2023

23 april 2023

De lente is weer aangebroken en de bollen staan fier in bloei. Het Tiny Forest kleurt weer groen en de planten groeien al weer als kool.

De bollen zijn pas laat in december in de grond gezet maar overal zie je krokussen, narcissen, tulpen en druifjes. Ook de holwortel is weer overal aanwezig, die was altijd al in het Schrieverswold van de partij.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

500 Bollen in bloei

De bloembollen doen het goed. In de afgelopen jaren zijn er inmiddels zo’n 500 bollen de grond in gegaan. Het gaat met name om narcissen, sneeuwklokjes en tulpen. De meeste bloembollen komen ieder jaar weer op, dat is ook lekker onderhoudsvrij. Het is prachtig om door het Schrieverswold te lopen en telkens opnieuw verrast te worden door een kleurige bloem.

Groei & Bloei | Start
Schrieverswold | Plantdag afwerking | Minibos

De groei van het minibos Schrieverswold is gestart in november 2019. Op deze tijdlijn zullen we ieder half jaar een foto van plantvak A in het minibos plaatsen. De foto maken we telkens vanaf dezelfde locatie en positie zodat we hopelijk een mooie serie beelden krijgen van de groei en bloei van het minibos.

Groei & Bloei | Na 3 mnd
Teken van leven in het Schrieverswold Minibos | Winter 2020

Na 3 maanden en een hele milde winterperiode komen de eerste knoppen uit. Nog niet het hele bos staat in bloei maar een aantal planten tonen al een teken van leven. Hopelijk blijft de winter zo rustig. De voorjaarsstormen Ciara, Dennis en Ellen heeft het Tiny Forest zonder problemen doorstaan.

Groei & Bloei | April 2020
Groei & Bloei | April 2020

Bijna alle planten in het Tiny Forest en de rest van het Schrieverswold hebben blad, knoppen of bloeien zelfs. Eind april 2020 stonden de planten voor het eerst in het blad, in een klein aantal planten lijkt nog geen leven te zitten. De vogelkers en vlier hebben al mooie witte bloemen, de lindes ontvouwen hun zachte bladeren.

Groei & Bloei | Mei 2020
Groei & Bloei | Mei 2020

De planten staan nu allemaal in het blad en er zijn ook weer nieuwe bloeiers bij gekomen. De Gelderse roos staat prachtig in bloei met mooie witte schermbloemen, zelfs de kleine hulsttakken hebben kleine bloemetjes. Het minibos heeft zich na 6 maanden goed ontwikkeld en blijkt goed bestand tegen het droge voorjaar van 2020.

Groei & Bloei | Juli 2020
Groei & Bloei | Juli 2020

De zomer is weer heet dit jaar en de planten zijn goed gegroeid. De gelderse roos en zwarte bes hebben veel bessen. De zwarte els heeft last van rupsen maar is wel het hardst gegroeid, ze zijn al 2 meter hoog.

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Lente 2023