Een nieuwe hut en veel gesnoeid

29 augustus 2023

Eind augustus hebben Sven en Ronald een nieuwe hut voor Sven gebouwd. In de overkapping kan je ruim zitten en uit de wind genieten van het zonnetje of natuurlijk schuilen voor de regen en kou in de winter. Sven heeft in september de nieuwe hut verder afgemaakt en ook de terrasvloer gelegd. Nu de hut zwart is geverfd ziet het er prachtig uit.

Aan de bovenkant van de overkapping zijn bewust een aantal open ruimtes behouden, dit is gedaan om bij stormachtig weer de windvlagen minder grip op het bouwwerk te geven.

Oude fruitbomen gesnoeid

Achter in de tuin staan een aantal oude fruitbomen die al heel lang geen onderhoudssnoei hebben gehad. De onderkant van de fruitbomen is nu helemaal weggesnoeid en oude en schurende takken zijn verwijderd. Je kan nu ruim onder de fruitbomen doorlopen, door het snoeien is er een mooie open ruimte ontstaan waardoor dat deel van de tuin nu veel ruimer oogt.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Veel vlinders

Nog steeds vliegen er heel veel vlinders rond in de tuin, koolwitjes, atalantas, dagpauwogen en vosjes. Rondom de vlinderstruiken bij de wadi is de favoriete plek om vlinders te spotten. Zodra het zonnetje verschijnt zie je ook gelijk weer de vlinders vliegen. De vlinderstruiken zijn dit jaar goed gegroeid en ze zijn in de zomer licht gesnoeid door de oude bloemen te verwijderen. Nu zie je aan het einde van de zomer dat de vlinderstruiken weer veel nieuwe bloemen hebben aangemaakt.

De ontwikkeling is gestart
Schrieverswold | Plantdag afwerking | Bosplantsoen close-up

Nu het minibos en de rest van het Schrieverswold is aangeplant zal het de komende wintermaanden het wortelgestel ontwikkelen. Wij zijn heel benieuwd naar de eerste tekenen van groei in het voorjaar van 2020. Wij zullen in het voorjaar de eerste beelden van de ontwikkeling van het Schrieverswold op deze website tonen.

Aanleg van de bospaden
Bospaden aanleggen met houtsnippers | Schrieverswold

In december 2019 stonden de planten in de grond hun wortels te ontwikkelen. Wij zijn druk bezig geweest om de bospaden aan te leggen met houtsnippers, er is een laag van +/- 15 cm aangebracht op alle paden die rondom het bos zijn aangelegd.

Onkruid wieden en mulchen
Onkruid wieden en mulchen

Na de eerste voorjaarszon en flink wat regenbuien groeide er ook al wat onkruid in het Tiny Forest en het Schrieverswold. We hebben het onkruid losgetrokken en op de mulchlaag laten liggen, alleen de jonge bramen hebben we geheel verwijderd uit het minibos. De strolaag was al aardig ingeklonken en we hebben daarom nog een laag stro aan de mulchlaag toegevoegd. Het bos is klaar voor de zomerperiode.

Bladluis, rupsen en slakken
Rupsen in minibos

In het minibos hebben een paar planten bladluis en in een paar vlierbesstruikjes zitten wat rupsen. Alleen de naakslakken zijn niet welkom en worden voorlopig het bos uitgezet.

Een mooie vijvert
Een mooie vijvert

In het Schrieverswold was nog geen vijver, een vijver trekt veel andere insecten aan en is een prettige plek om bij te zitten. Deze zomer hebben Sven en Ronald een mooie vijvert aangelegd van ongeveer 4 x 3 meter oppervlakte met een gemiddelde diepte van 75 cm (40-100 cm). De waterplanten zijn toegevoegd en nu genieten maar…

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Een nieuwe hut en veel gesnoeid