Natuurlijk genieten

22 augustus 2021

Eind augustus 2021 Schrieverswold. Het is prachtig weer als we door de tuin struinen, deze keer is er niet heel veel werk verzet maar is er vooral genoten van de natuur. Het minibos staat er prachtig bij en is heel erg sterk gegroeid dit jaar.

De vlinderstruiken zitten vol met mooie vlinders. Atalantas, dagpauwoog en het koolwitje zijn aanwezig. Verder veel hommels, bijen en zweefvliegen. Bij de vijver is een lantaarntje gespot en diverse blauwe waterjuffers. Een grote koningslibelle hoevert af en toe over de waterlijn, net snel genoeg voordat de vissen hem zien.

De kikkers zijn ook alert en duiken af en toe op een insect. Een mooi spectakel als je even 15 minuten op het bankje bij de vijver gaat zitten.

Hazelnoten

De Hazelaar die in 2019 is aangeplant in de tuin heeft nu voor het eerst hazelnoten. Het is een roodkleurige Hazelaar, ongeveer 1 meter groot bij de aanplant en nu bijna 2,5 meter. De boom staat niet in het Tiny Forest. We hebben een 20-tal hazelnoten kunnen oogsten dit jaar, hopelijk wordt het nog veel meer de komende jaren.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Natuurlijk genieten…

Het is prachtig al die kleuren van de insecten en de planten, geniet mee van onze natuurbeleving!

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Natuurlijk genieten