Herfst 2021

5 november 2021

De herfst is weer aangekomen in het Schrieverswold. Het is weer tijd om de bramen te snoeien en de grote graspollen te decimeren. Het Tiny Forest is ook al aan het verkleuren van groen naar goudgeel.

Het veld voor het huis was weer duidelijk aan onderhoud toe. Het gras heeft deze zomer enorm gegroeid, tot wel meer dan 2 meter hooghte. Nu het herfst is zakt het gras in elkaar en vormt grote pollen. Alleen de bosmaaier kan hier goed mee overweg. Het is nu weer een veld met hier en daar een jonge boom.

We hebben een aantal bomen verplaatst, enkele esdoorns, elzen en een zoete kers staan nu in het veld. De grote open plek moet een beetje meer bosrijk worden, we gaan nog meer nomen in een rijtje planten deze winter zodat er een klein bomenlaantje ontstaat.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Klimop van de bomen

In de voortuin staan oude esdoorns, essen en esdoorns. Een flink aantal van die bomen is helemaal begroeid met klimop. Het is geen snelgroeiende of aggressieve variant van de klimop maar toch hebben we liever geen klimop tot in de boomtop. De klimop is onderaan de stam doorgeknipt, bij een paar bomen was dat deze zomer al gedaan als test. Die bomen zijn nu niet meer begroeit met klimop, het werkt prima en de bomen zien er weer fatsoenlijk uit.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacyverklaring & instellingen.
Ik Accepteer

Distelzaden

In het Schrieverswold gedijen de onkruidsoorten ook goed. Zo zijn er verschillende distelsoorten aanwezig en natuurlijk heel veel bramen. Deze herfst heeft een groep distels zeer uitbundig gegroeid, nu zitten de planten vol met zaadbollen. Bij het maaien en snoeien van de tuin verspreiden we de distels, dit is eigenlijk niet wenselijk maar ook niet goed tegen te houden.

We leggen op verschillende plekken in de tuin tuinafvalbergen aan zodat we het snoeisel niet te veel door de tuin heen hoeven te verplaatsen. De afvalbergen verteren en onkruid wat daar opkomt wordt later weer bedolven onder de nieuwe laag met snoeisel.

Woldnieuws

Abonneer je op ons YouTube kanaal

Meer informatie?

Nieuws categorieën

TijdlijnenTiny Forest » Minibos » Herfst 2021